Op veel, nieuwere, datingsites, zoals Badoo en Tinder, is het de bedoeling dat je op zoek gaat naar een date via foto's. Deze datingsites zijn vooral gericht op het vinden van leuke foto's, iets dat ook wel swipen wordt genoemd. Allemaal erg leuk, maar hoe komt het uiteindelijk toch tot een succesvolle date?

De meeste singles die aan online daten doen, sturen elkaar eerst heel wat berichten voordat ze uiteindelijk ook echt afspreken. Ze delen hele levensverhalen met elkaar met foto's en een profiel die aantrekkelijk lijken. Maar dan komt de praktijk, vaak valt die ene date dan toch heel erg tegen. Hij of zij is toch niet zo aantrekkelijk, zoals het op de foto leek. Eigenlijk vind je hem of haar helemaal niks. Een erg lastige situatie. Vooral als je al je halve levensverhaal aan hem of haar hebt verteld. Eigenlijk weet je date al te veel van je. Hoe kun je dit in de toekomst voorkomen?

Spreek sneller af

De kans op meer succes wordt groter als je sneller met elkaar afspreekt. Houdt de contactmomenten dus kort. Blijf niet te lang chatten met elkaar, maar spreek na een paar dagen al met elkaar af. Zo leren jullie elkaar in de echte, offline, wereld kennen. Onderneem iets dat jullie allebei leuk vinden om te doen, zoals wandelen, fietsen of tennissen. Jullie genieten dan allebei van jullie date en hierdoor neemt de kans op een serieuze relatie weer toe.

De wanhopige vrouw

Dit type vrouw is heel erg wanhopig en wil niets liever dan een gezinnetje stichten. Het maakt haar eigenlijk niet uit met wie dat is, als het maar een man is. Tijdens een eerste date vraagt ze al aan je of je een kinderwens hebt en of je ooit wil trouwen.

De mannenhater

Voor dit soort vrouwen moet je helemaal oppassen. Probeer haar niet te versieren, want ze geeft je een vervelende preek. Ze vindt mannen even helemaal niks. Deze mannenhater heeft waarschijnlijk een gebroken hart. Het is een verbitterde vrouw geworden die mannen geen kans geeft. Ze heeft dus een muur om zich heen gebouwd en het is haast een onmogelijke opgave om dit muurtje af te breken.